Özgür Özel'den Erdoğan'a: "BOP Eş Genel Başkanlığını bırak da 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' demeye çalış" Özgür Özel'den Erdoğan'a: "BOP Eş Genel Başkanlığını bırak da 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' demeye çalış"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın annesi Gönül Özdağ’ı evinde ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada lisans diploması hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "Trajikomik olaylardan biri daha, bir diploma meselesi üzerinden. Açıkçası bu yalanı, bu iftirayı defalarca yazan, çizen ve bunu gündeme taşıyan insanlarla ilgili en üst düzeyden dava sürecini başlatacağımı buradan ifade etmek isterim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın annesi Gönül Özdağ’ı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette Zafer Partisi Genel Başkanvekili Ali Şehirlioğlu da bulundu. Özdağ ziyaretinden sonra açıklama yapan İmamoğlu, hukuksuz yargılamalar ve tutuklamaların gündemin parçası olduğu günlerin yaşandığına dikkati çekerek, "Çok üzücü. Memleketimizin sorunlarının olduğu bir dönemde yargının iktidarın bir aleti gibi hareket ettiği hususlar hepimizin canını yakmakta. Hepimizin huzurunu kaçırmakta. Elbette Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanının hukuksuz biçimde tutuklanması sadece o siyasi partinin ya da genel başkanvekilinin, genel başkanının konusu değildir, olamaz. Hepimizin konusudur çünkü bu bir demokrasi ve hukuk sorunudur" dedi. İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Silivri'de görüşme taleplerimize cevap alamadık"

"Bu anlamda biz elbette Ümit Özdağ'ın, Zafer Partisi'nin yanındayız. Bu ülkede siyasetin özgür biçimde yapılması ülkemizin kalkınması demektir. Bu yönüyle buradayım. Kıymetli Genel Başkanın saygıdeğer annesi Gönül Teyzemizin ellerinden öptük. Hem duasını aldık, hem çok güzel önerilerini, tavsiyelerini dinledik. Çok kıymetliydi. Kabul ettiler, teşekkür ediyoruz. Mansur Başkanımızın ziyaret ettiğini biliyordum. Kendisiyle konuşup, ziyaret etme kararı almıştık. Onu da bugün gerçekleştirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Bugün bizi ağırlayan Zafer Partisi Genel Başkanvekilimize teşekkür ediyoruz. Ne yazık ki ben de kendilerini Silivri'de ziyaret etme arzusunda oldum. Sadece onu değil. Biliyorsunuz belediye başkanlarımız var, basın mensubu dostlarımız var, çalışma arkadaşım Tayfun var. Neredeyse bir yıla yakındır muhtelif kişilerle ilgili, muhtelif görüşme taleplerimize olumlu cevap alamadık. Tahmin ediyorum Sayın Genel Başkan için de 3-4 kez yazılı talep etmemize rağmen bir dönüş alamadığımızı ifade edeyim. Yine talep ettik. Eğer görüşme talebimiz olumlu görünürse hızlıca ziyaret edeceğiz. Bu hukuksuz uygulamanın da, gereksiz uygulamanın da altını çizmek isterim. Umarım bir an önce özgürlüğüne kavuşur."

"Bunu gündeme taşıyan insanlarla ilgili de en üst düzeyden dava süreceğini başlatacağımı da buradan ifade etmek isterim"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İmamoğlu'nun lisans diplomasına ilişkin başlattığı soruşturmanın anımsatılması üzerine İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Trajikomik olaylardan biri daha, bir diploma meselesi üzerinden. Açıkçası bu yalanı, bu iftirayı defalarca yazan, çizen ve bunu gündeme taşıyan insanlarla ilgili de en üst düzeyden dava sürecini başlatacağımı ifade etmek isterim. Evrakta sahtecilikten başladılar sonra diploması yok dediler ardından başka başka hususlar... Farklı gerekçelerle uydurma işler. O kadar enteresan ki 35 sene evvel 19 yaşında birinin bir üniversiteden başka bir üniversiteye geçişi ki tek başına bir kişi değil. O günün yönetmeliği üzerinden binlerce insanın geçiş yaptığı bir dönemde bir kişinin diploması üzerinden siyasi menfaat elde etme çabası. Örgütlü suç alanına davet edilmemin utanç verici sürecini yaşıyoruz. Bunun muhatabı kimdir? O savcı mıdır? Değil. O gazeteciler mi? Değil. Bu da bugünün iktidarının demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kirleten, lekeleyen tutum ve tavırlarının parçasıdır. Şükürler olsun ki eğitim yaşamımızda, çocukluğumuzda, lise yaşamımızda, iş yaşamımızda anneme, babama, aileme sonra bu milletimize ve her ortağımıza siyaset içinde söylüyorum. Tabi ki inançlı insanlarız. Önce yaradana sığınarak inancımıza mahcup olmamak, aileye mahcup olmamak gibi bir süreçle yoğurulmuş hayatımız var. Üniversiteden çok arkadaşlarım var ve üniversitedeki arkadaşlarımı çağırsam miting yaparım yani ama adamın birisi tavla oynayacak adam bulamaz. Tavla da biliyor mu bilmem çünkü üniversite okuyanlar öyle ya da böyle ucundan da olsa tavla bilir. Allah akıl versin bu süreci yöneten ya da bu süreci taşıyan herkese."

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, CHP kurultayında şaibe yaşandığına ilişkin suç duyurusunda bulunduğunun belirtilmesi üzerine İmamoğlu, açtığı davayı muhatap kabul etmediğini, soruya cevap vermeyeceğini kaydetti.

"Fikir ayrılığı olması kadar doğal bir şey olamaz"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçim sürecine ilişkin bir soru üzerine İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Defalarca Ankara’ya geldiğimde zaten başkanımızı ziyaret ettim o da İstanbul’a geldiğinde arıyor, görüşüyoruz. bizim bu kadar demokrat bir ortamda siyaset yaptığımızın bir göstergesi. Fikir ayrılığı olması kadar doğal bir şey olamaz ama sonuçta bir partinin mensuplarıyız ve o partinin aldığı kararlar sürece dair yol haritamızı çizer. Bundan sonra iş birliği ve yol birliği içerisinde Allah'ın izniyle memlekete dair bir davamız var hep beraber o dava üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu memleketin iyi olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kimsenin başta Mansur Başkanımızın, bütün fertlerimizin, genel başkanımızın, hiç kimsenin bireysel menfaat üzerine değil, bireysel makam mevki üzerine değil millet menfaati ve ülkemizin geleceği üzerinden adımlar atıyoruz. Bu bağlamda ön seçim süreci başladı ve önemsiyoruz bunu. İnşallah güzel bir süreç yaşarız sonrasında her adımı her süreci her düşünceyi her ne diyelim faaliyeti birlikte konuşarak birlikte yürüterek takip ediyor ve yürüteceğiz. Allah yolumuzu açık etsin memleketimizin geleceği güzel olsun, milletimizin geleceği güzel olsun ve özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin umutları yüksek olsun."

Kaynak: anka