(MUĞLA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kardelen Korkut, Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde 28 ülkeden 581 sporcunun katılımıyla düzenlenen “International Tournament Taekwondo Skopje Open Ramus G-1” turnuvasında ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

28 ülkeden 581 sporcunun katılımıyla 29-30 Mart 2025 tarihlerinde Üsküp’te gerçekleştirilen International Tournament Taekwondo Skopje Open Ramus G-1 turnuvası heyecan dolu anlara sahne oldu. Turnuvada, Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kardelen Korkut, üstün performansıyla büyük bir başarıya imza attı.

Korkut, turnuvanın yarı finalinde rakibini 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Fransız rakibiyle karşılaşan Korkut, mücadele sonucunda Kadınlar 73 kg ve üstünde ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda Muğla’yı ve Türkiye’yi başarıyla temsil eden Kardelen Korkut ile antrenörü Naz Göktaş'ı tebrik eden Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şöyle konuştu:

Ortahisar’da Ekopark’taki araç parkı, yaşam alanına dönüşecek Ortahisar’da Ekopark’taki araç parkı, yaşam alanına dönüşecek

“Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sporcularımıza her zaman destek oluyoruz, onları yetiştirmek ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmeleri için gereken tüm imkanları sağlamaya devam ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kardelen Korkut'un kazandığı gümüş madalya, yalnızca onun değil, Muğla’mız için de önemli bir başarıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun yaygınlaştırılması ve daha çok gencimizin sporla tanışması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kardelen gibi sporcularımızın başarıları, bize daha fazla ilham vermekte ve Muğla’nın ulusal ve uluslararası spor arenasında hak ettiği yeri almasını sağlamaktadır. Kardelen Korkut’u ve Antrenörümüz Naz Göktaş'ı elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Sporcumuz Kardelen Korkut’u daha büyük zaferlere ulaşacağına olan inancımızı yineleyerek gelecekteki tüm sporcularımıza da aynı şekilde umut ışığı olmasını diliyorum.”

 

Kaynak: ANKA