(ANTALYA) - Muratpaşa Belediyesi, Antalya’nın 58 usta sanatçısının bir araya geldiği “Akdeniz Lirikleri” sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Küratörlüğünü sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun üstlendiği “Akdeniz Lirikleri" sergisi, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Antalya’nın 58 usta sanatçısının resim ve heykellerinden oluşan serginin açılışında, bir kentin ancak sanatçıyla var olduğunu belirten Karaoğlu, şunları söyledi:

“Yaşadığımız kent bize çok şey anlatır ve bizim kişiliğimizi belirler. Bir Akdeniz kültür ortamı burası, Akdeniz’in de kendine özgü imgeleri var. Burada yaşayan sanatçı doğal olarak o imgeler üzerinden bir şeyler geliştirerek kendini tanımlıyor. Kent sanatçısına sahip çıkarsa, sanatçı da kentine sahip çıkarsa orada kültür çok canlı ve dinamik olur.”

Sergi açılışında Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsa Güzel de yer aldı. Güzel, sergide eserleri bulunan tüm sanatçıları tebrik ederek, “İnsanlar gitgide yalnızlaşıyor. İşte böylesi karamsar bir ortamda bir arada olmayı başaran sanatçı arkadaşlarımızın düşüncelerini eserlerine yansıtması çok kıymetli. Dünyayı, hayatı güzel görüyor ve güzel yorumluyorsunuz. Bütün insanların içinin karardığı, umutsuzluğa kapıldığı dönemlerde bu tür güzelliklerin bir araya getirilmesi çok güzel” dedi.

Bornova’da amatör spora destek Bornova’da amatör spora destek

Sergi, 30 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: anka